Федерер е детрониран, Чорич и Джокович ще определят шампиона в Шанхай

от в 16:21 на 13.10.2018
Калоян Пламенов

Борна Чорич шокира Роджър Федерер на 1/2-финалите на "Мастърс" турнира в Шанхай и го победи след 6:4, 6:4. 

По този начин хърватинът не само детронира Маестрото, който спечели трофея от надпреварата през миналата година, а и лиши зрителите от голям финален сблъсък межди швейцареца и Новак Джокович.

Това бе четвърти мач между Чорич и Федерер в тура, като до момента и двамата са си разменили по две победи. Успехът е и втори пореден за младока, след като той надделя над далеч по-опитния тенисист и в Хале, където го надви на финала. 

На финала хърватинът ще спори с Новак Джокович. Той до момента има две титли в тура - през миналата година спечели турнира в Маракеш, а през тази година триумфира в Хале. Ако успее да надделее над Джокера това ще бъде негов трети трофей и най-значим в кариерата му до момента.

Джокович и Чорич имат два мача помежду си, като и в двата случая Джокера стига до крайния успех. Те се срещнаха за първи път в Мадрид през 2016 година, а през тази година Новак надделя над хърватина в Монте Карло. И в двата случая сърбинът не е позволил на противника да вземе и сет. 

И двата сета се развиха идентично и се решиха от един пробив. И в двата случая Чорич проби в първия гейм и задържа пробива си до самия край на първия и втория сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер е детрониран, Чорич и Джокович ще определят шампиона в Шанхай Калоян Пламенов
Теми:  
борна чорич | новак джокович | роджър федерер | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook