Федерер и Надал не одобриха новата организация на Джокович

от в 09:47 на 30.08.2020
Павел Димитров

Новак Джокович обяви създаването на Професионалната асоциация на тенисистите - съюз, който сформира след подадената оставка като президент на Съвета на играчите на ATP. Ноле получи критики за този свой ход от Роджър Федерер и Рафаел Надал.

„След днешната успешна среща сме развълнувани да обявим началото на Професионалната асоциация на тенисистите. Това е първата асоциация, която изцяло принадлежи на играчите, от 1972 година насам“, написа сърбинът в профилите си в социалните мрежи, като качи снимка на състезателите, които влизат в съюза. Това са Васек Поспишил, Каспър Рууд, Диего Шварцман, Матео Беретини, Гуидо Пея, Филип Краинович, Тейлър Фриц, Хуберт Хуркач, Мартон Фучович и още около 20 други.

"Светът живее в трудна и сложна ситуация. Лично аз вярвам, че тези времена трябва да бъдат спокойни и всички ние да работим заедно в една и съща посока. Време е за обединение, не за разделение“, написа Надал в Twitter.

"Съгласен съм, Рафаел Надал. Това са несигурни и предизвикателни времена, но аз вярвам, че за нас е много важно да се обединим като играчи. Спортът трябва да се обедини и да посочи пътя напред“.

Анди Мъри и Дан Еванс също са сред критиците на новата организация, за която детайли тепърва ще стават ясни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер и Надал не одобриха новата организация на Джокович Павел Димитров
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook