Федерер: Не се завръщам, за да участвам във втори кръг на турнирите, искам да бъда на върха

от в 09:35 на 29.03.2021
Диана Андреева

В продължение на 14 месеца Роджър Федерер бе изиграл едва два мача на професионално ниво, защото се подложи на двойна операция на коляното, която го остави извън корта за продължителен период от време. В началото на месец март Маестрото се завърна в Тура с участие на турнира в Доха, където отстъпи на бъдещия шампион Николоз Басилашвили.

След загубата в Доха, Федерер се оттегли от надпреварите в Маями и Дубай, за да може да се подготви максимално добре за предстоящия сезон. В интервю Маестрото сподели плановете си за в бъдеще и спомена, че целите му са отново да бъде на върха:

„Искам да печеля големи турнири и да побеждавам най-добрите играчи в света. Не се завръщам, за да участвам във втори кръг на надпревари в средата на нищото. Чувствам, че знам какво трябва да направя, за да достигна до върха. Работя много усилено, въпреки че не говоря често относно това. Надявам се хората да разберат колко упорито тренирам, иначе нямаше да достигна дотук. Никога не съм спирал да играя толкова дълго, колкото след двойната операция на коляното през 2020. Бездействието е трудно.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не се завръщам, за да участвам във втори кръг на турнирите, искам да бъда на върха Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook