Федерер: Не съм много уверен за сезона на клей, предстои ми добър тест (видео)

от в 02:02 на 01.04.2019
Георги Христов

Роджър Федерер триумфира с титлата от АТР Мастърс 1000 в Маями и така успя да оглави годишната ранглиста за резултатите само от 2019 година. Швейцарецът се наложи с 6:1, 6:4 над Джон Иснър и за четвърти път триумфира във Флорида.

"Беше вълнуващо да видя новия стадион в Маями. Радвам се, че взех решение да участвам тук и направих правилен избор. Разбира се, че имаш и късмет, когато извършиш целия път по време на даден турнир, за да вдигнеш купата. Винаги оценяваш тези моменти, защото всичко може да се развие другояче," коментира Федерер, който спечели своята 101-а титла в кариерата и 28-а от тази категория на АТР.

"Невероятно е - бях в Маями през 1999, а сега съм тук и през 2019," сподели 37-годишният швейцарец. "Другите ми три титли в Маями също бяха много специални по свой начин. Тези Мастърс 1000 турнири не са лесни за печелене. Винаги са били тест за мен, особено в по-късните етапи от кариерата ми," анализира още той.

Следващият турнир пред Федерер ще бъде АТР Мастърс 1000 в Мадрид. В испанската столица той ще се завърне в игра на червени кортове за първи път от три сезона. А дотогава има около месец - шоуто в испанската столица започва в първата седмица на месец май.

От своя страна Федерер няма големи очаквания за състезанията на червено. "Не съм особено уверено преди старта на клей сезона, не мога да крия. Даже вече не помня как се приплъзваше. Започвам с бебешки стъпки към този момент. Миналата година не съм ударил и една топка на клей. За последно играх преди три години в Монте Карло и Рим и то не много успешно. Не знам какво да очаквам.

"От друга страна това сваля изцяло напрежението за мен преди турнирите на червено. В следващите четири-пет седмици ще разбера към какво мога да се стремя. Нямам търпение. Това е добро предизвикателство, един сериозен тест."

Самият Федерер стана първият тенисист с повече от една титла за 2019 година. Преди надпреварата в Маями 19 различни тенисисти при мъжете и 14 при жените спечелиха трофеите. Преди това Роджър спечели и АТР 500 в Дубай.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не съм много уверен за сезона на клей, предстои ми добър тест (видео) Георги Христов
Теми:  
клей | клей кортове | мадрид | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook