Федерер: Не усещам никакъв натиск преди клей сезона, няма какво да губя

от в 14:23 на 04.05.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер призна преди участието си на турнира в Мадрид, че всъщност клеят е неговата естествена настилка и също така отбелязва, че за първи път от много време насам не усеща никакъв натиск преди участието си на даден турнир.

Маестрото бе пропуснал последните няколко сезона на червени кортове, а в испанската столица ще стартира от втория кръг срещу Алехандро Фокина или срещу Ришае Гаске.

"Имам чувството, че за първи път ми се случва да мога да играя без какъвто и да е натиск. Нямам абсолютно нищо какво да губя, нали така? Не съм играл на клей от три години, така че ще посрещна "Ролан Гарос" с мисълта "Каквото ще да се случва", обяви той.

"Може би това ще бъде и ключът към успеха. Ако нещо се обърка пак няма да е толкова зле за мен, тъй като така ще имам време да тренирам повече за тревния сезон. Междудругото проведох първия си турнир от сериите Чалънджър именно на клей".

"Това е моята естествена настилка. Дори спечелих първия си мач на червени кортове. Разбира се обаче, че първата ми голяма любов бе Уимбълдън. Там многократно са печелили идолите от моето детство, а аз също натрупах доста трофеи". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не усещам никакъв натиск преди клей сезона, няма какво да губя Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook