Федерер, Ноле и спортни звезди са възхитени от Надал след потопа в Испания

от в 12:16 на 12.10.2018
Георги Христов

Рафаел Надал отново е в центъра на вниманието. Този път обаче не с фамозните си отиграва-ния и невероятни успехи на корта, а с чисто човешкото си отношение. Целият свят се поклони пред Матадора за изключителното му поведение след наводненията в Майорка.

Носителят на 17 титли от Големия шлем отбори своята тенис академия в Манакор, за да приюти пострадалите от природното бедствие. Испанецът пусна десетки, които загубиха домовете си вследствие на тежките метеорологични условия над Иберийския полуостров.

Това обаче не бе всичко. Вчера Надал попадна в обективите на камери и апарати с още едно много човешко и народно действие. Освен че приюти онези, които загубиха домовете си, Матадора се включи и в почистването на къщи и улици в Майорка.

Впоследствие редица колеги и спортни звезди се преклониха пред поведението на Рафа. "Мога само да си представя колко е тежко, особено за хората, които са в епицентъра на случващото се. Силно прегръщам Рафа - браво, приятелю за стореното," заяви Новак Джокович.

След мача си в Шанхай с Роберто Баутиста Агут и Роджър Федерер коментира случилото се. "Много съжалявам за случилото се, знам колко важна е Майорка за Рафа. Оставам на разположение, ако мога да помогна с нещо. Много е вдъхновяващо това, което Рафа е сторил. Надявам се скоро и аз да мога да се върна там. Пожелавам всичко най-добро на местните."

Халфът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара се поклони пред усилията на Рафа. "Той винаги е бил пример с поведението си както на корта, така и извън него. Сега обаче Надал действително се показа като невероятна личност", каза футболистът. 4-кратният шампион в MotoGP Марк Маркес пък допълва: "Рафа е невероятен пример за всички нас. Цялата ми подкрепа е към семействата на жертвите от наводненията".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер, Ноле и спортни звезди са възхитени от Надал след потопа в Испания Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тиаго алкантара

Коментари





Следвайте ни в Facebook