Федерер: Планирам да играя и догодина; следващите 3-4 месеца са изключително важни

от в 10:54 на 12.06.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване и се очаква в края на лятото отново да го видим обратно в ATP Тура. Маестрото претърпя поредна операция на коляното през миналия август и няма официално изигран двубой от последното издание на Уимбълдън, когато отстъпи на Хуберт Хуркач в последователни сетове. Все пак 40-годишният състезател иска да приключи кариерата си по своите правила, така че ще имаме шанса да се насладим още малко на неговата тенис магия, а ето какво сподели 20-кратният шампион от Шлема в последното си интервю за журналиста Симон Граф, където се обсъждат неговите планове за подновяване на участия в турнирите.

Смяташ ли да играеш на състезания и през 2023-та година?

- Да, със сигурност. Такъв е планът. Все още не мога да кажа как и къде, но това е идеята. Не съм планирал нищо повече от Laver Cup и надпреварата в Базел. Сезонът приключва за мен след тях. Важно е да се възстановя напълно, за да тренирам на максимални обороти. Щом се случи това, то вече мога да избирам на колко турнири ще участвам и къде точно. Laver Cup е добър старт, защото няма да ми се налага да играя пет мача в рамките на шест дни.

 Laver Cup използва съкратен формат. Ще можеш ли да си готов за натоварванията в пълните двубои?

Надявам се да бъда готов още в Базел. Ще трябва да се подготвя в тренировъчния процес. Самият аз съм любопитен да разбера какво ми предстои оттук насетне. Изпълнен съм с надежда, тъй като извървявах дълъг път и не съм далеч от завръщането си на корта. Следващите 3-4 месеца ще бъдат изключително важни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Планирам да играя и догодина; следващите 3-4 месеца са изключително важни Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook