Федерер победи Надал, но истинският победител е публиката (видео)

от в 21:52 на 07.02.2020
Калоян Пламенов

Роджър Федерер победи Рафаел Надал след 6:4, 3:6, 6:3 във финалния мач в Кейп Таун.

Така на практика двамата спретнаха голямо шоу в Южна Африка и зарадваха фенове на тениса от всички крайща на страната, които се струпаха в Кейп Таун да наблюдават двама от най-великите тенисисти на всички времена.

Съоръжението бе доста пълно и още по време на мача между двойките имаше над 40 хиляди души по трибуните, като това е нещо изключително рядко срещано в тениса и дори най-големите турнири не се събират толкова много зрители.

Парите от билетите отиват за благотворителност, а организатор на демонстративния блиц турнир е фондацията на Роджър Федерер.

Известно е, че швейцарецът е с южноафрикански корени по линия на неговата майка, така че има големи сантименти към страната. 

В първия сет Фед Експрес проби още в първия гейм и успя да си спечели всяко едно от подаванията, като в крайна сметка този пробив се оказа решителен в частта.

Вторият сет обаче бе в полза на Матадора и испанецът първи проби, а след това пробивът веднага бе върнат. С пробив в четвъртия гейм за 3:1 обаче роденият в Майорка тенисист отново взе предимство и този път не го изпусна до края на частта.

В третия сет швейцарецът поведе с пробив във втория гейм и след това го затвърди, за да вземе аванс от 3:0 при геймовете. Швейцарецът задържа пробива до самия край и стигна до успеха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер победи Надал, но истинският победител е публиката (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
мач за африка | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook