Федерер подкрепи Осака: Тенисистите преди всичко сме хора; стресът за младите е огромен

от в 14:49 на 02.10.2021
Мирела Николова

Наоми Осака стана жертва на множество критики през тази година заради отказа си да дава пресконференции, а негативното отношение от страна на журналистите и част от обществото продължава и до днес. На тазгодишния US Open световната №3 допусна поражение от 18-годишната канадка Лейла Фернандес и на пресконференцията си след двубоя тя сподели, че в момента не изпитва удоволствие от играта и иска да си вземе почивка от професионалния тенис, за да разбере какво има желание да прави в бъдеще. 

Наскоро петкратната носителка на титли от Шлема Мария Шарапова изрази подкрепата си към японката, а към нея днес се присъедини и Роджър Федерер, който изказа опасенията си, че не би могъл да се справи с напрежението, ако е имало социални мрежи в началото на неговата кариера.

"Мисля, че натискът върху тенисистите в днешно време е огромен. Проследих невероятния рейд на Ема Радукану, както и на Наоми Осака през последните няколко години - и двете истории бяха впечатляващи. Но боли, когато видиш какво се случва с тях и играта им, когато не се чувстват добре.

Стресът, на който са подложени, е изключително голям и мисля, че това се дължи главно на социалните мрежи. През първите 10 години от живота ми те не съществуваха, имах единствено уебсайт. В следващите 10 години обаче вече бяха навсякъде. Лично аз нямам представа дали щях да се справя с всичко това като млад. На всеки 10 положителни коментара има по 1 отрицателен и разбира се, вниманието ти незабавно пада върху него. Това е ужасна ситуация. Дори когато се чувствам потиснат, знам, че трябва да се държа по определен начин пред световната преса. Трябва да помним, че тенисистите са спортисти и професионалисти, но ние също сме хора", завърши швейцарецът пред GQ.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер подкрепи Осака: Тенисистите преди всичко сме хора; стресът за младите е огромен Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | интервю | наоми осака | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook