Федерер: Преди Джокович беше почти непобедим

от в 12:22 на 18.09.2018
Георги Христов

Роджър Федерер изрази мнение, че въпреки изключителното си представяне в последните месеци Новак Джокович има възможност да повиши още нивото си на игра.

След сериозните проблеми с лакътя и операцията, която претърпя Ноле се завърна през втората половина на 2018 с титлите на Уимбълдън и US Open. С трофея си в Синсинати той си осигури спечелване на всичките девет турнира от "Мастърс 1000" сериите.

С представянето си Новак се завърна под №3 в световната ранглиста зад Рафаел Надал и Федерер. Успехът в Ню Йорк пък му помогна да се изравни с Пийт Сампрас по брой трофеи от Големия шлем - по 14.

Така Новак е с три трофея по-малко от втория в класацията Надал и шест от Федерер, който има 20.

"Тепърва може да очакваме още от Новак. Не мисля, че той демонстрира в момента 100% от възможностите си след травмата. Да, той се представя много, много добре, но в най-силните си периоди преди години, беше почти непобедим. Ето защо си мисля, че сега може да добави още. Всичко това е окуражаващо за него.

"Страхотно постижение е да изравни рекорда на Пийт. Преди години този рекорд ни изглеждаше толкова далечен на всички нас," коментира Федерер по време на гостуването си на Анди Родик в Тексас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Преди Джокович беше почти непобедим Георги Христов
Теми:  
анди родик | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook