Федерер: Прогресът на Бенчич е удивителен, бях и дал няколко ценни съвета

от в 07:15 на 20.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер следи изкъсо представянето на неговата сънародничка Белинда Бенчич. Маестрото е ментор на младата тенисистка и двамата имат прекрасни отношения, а той е впечатлен от прогреса, който тя има през този сезон.

"Разбира се, аз съм изключително доволен от победите на Белинда в тура от началото на годината и цялостното и представяне. Тя отново е във водеща позиция в женския тенис и успя да си върне най-добрата форма", заяви Маестрото.

"Това е голяма награда за цялата работа, която Белинда свърши. Тя е невероятно момиче. Когато играхме заедно за Хопман Къп имах усещането, че тя се е променила и в крайна сметка резултатите го показват".

"Въпреки това обаче все още показва твърде много емоции на корта и трябва да промени това нещо. Дадох и няколко съвета. Говорихме много. Както за нейното представяне като цяло и за общото ни представяне на Хопман Къп, така и за нейното отношение към играта".

"Тя беше доволна, че може да чуе какво мисли един опитен състезател като мен. Радвам се, че при нея има прогрес толкова бързо след нашите разговори. Мислех, че ще отнеме повече време. Определено бележи страхотен напредък". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Прогресът на Бенчич е удивителен, бях и дал няколко ценни съвета Калоян Пламенов
Теми:  
белинда бенчич | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook