Федерер се разправи с Тийм (видео)

от в 23:18 на 13.11.2018
Мария Петрова

Роджър Федерер записа първа победа на финалния турнир на АТР в Лондон. Той надигра с лекота Доминик Тийм с 6:2, 6:3 в двубой от група "Лейтън Хюит".

Така Федерер сведе до минимум шансовете на Тийм, който вече има две загуби. В последния кръг швейцарецът ще играе с Кевин Андерсън, който е с две победи, а Тийм ще се изправи срещу Нишикори.

Федерер с лекота взе първата част с 6:2, а освен всичко проби още в първия гейм след почивката. Впоследствие той задържа този си аванс без проблеми.

"Чувствам се добре, много съм щастлив. Показах отлична реакция след последния ми мач с Кей. Това бе голямо предизвикателство. Щастлив съм от начина, по който играх," заяви Федерер, който записа третата си победа над играч от топ 10 през 2018 година.

В четвъртък Федерер ще гони победи с 2:0 сета срещу непобедения досега Кевин Андерсън, защото има вероятност и при успех в три сета да не продължи. Досега от предишните си 15 участия Федерер само веднъж не е преминавал груповата фаза.

Сега е възможно Федерер да спечели последния си мач с Кевин Андерсън и въпреки това да не продължи, тъй като и четиримата състезатели имат теоретичен шанс да намерят място в следващата фаза. Съществува сценарий Федерер дори да загуби в три сета от Андерсън, но да продължи, ако Доминик Тийм се наложи с 2:0 над Кей Нишикори.

Предстоящият мач между Федерер и Андерсън ще бъде повторение на мача от четвъртфиналите на Уимбълдън, когато двуметровият гигант постигна най-голямата победа в кариерата си.

Програмата в четвъртък:
16,00 часа - Кей Нишикори срещу Доминик Тийм
22,00 часа - Роджър Федерер срещу Кевин Андерсън


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер се разправи с Тийм (видео) Мария Петрова
Теми:  
доминик тийм | мастърс лондон | роджър федерер | роджър федерер - доминик тийм | тенис | тенис турнир в лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook