Федерер се справи с коравия Симон и е още по-близо до нов трофей в Базел

от в 23:08 на 26.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер се доближи с още една крачка към нов трофей в Базел. Той надделя над коравия Жил Симон след 7:6(1), 4:6, 6:4 и за 12-и пореден път достигна четвъртфиналите в състезанието. В момента Федерер се бори за своята титла №99 в кариерата.

С този успех Маестрото се класира за 1/2-финалите на турнира и ще срещне в спор за място на финала някой от младоците Данил Медведев и Стефанос Циципас, които ще се срещнат по-късно тази вечер.

Задачата на ветерана да стигне до успеха изобщо не бе лека, макар че той бе сочен за абсолютен фаворит преди двубоя и се очакваше да не се затрудни особено срещу французина. 

В първия сет Симон тръгна уверено и дръпна с 3:0 в геймовете след ранен пробив във втория гейм. Маестрото обаче успя да върне пробива в деветия гейм, а в заключителния 12-и гейм спаси сетбол при свой сервис, за да прати сета в тайбрек. В него той даде само една точка на французина и го спечели без проблеми.

Във втория сет Жил на два пъти имаше аванс от пробив - в третия и петия гейм, но и в двата случая швейцарецът правеше моментален рибрейк. И точно когато изглеждаше, че Федерер ще обърне нещата в изцяло своя полза Симон проби в деветия гейм и след това спечели десетия, за да прати мача в трети решителен сет. 

Третата част започна уверено за Федерер и Маестрото проби във втория гейм, а след това успя да затвърди с лекота пробива си. Симон обаче не се предаде и в седмия тилданов гейм върна пробива, а след това изравни геймовете на 4:4. Швейцарецът обаче проби решително в десетия гейм и спечели срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер се справи с коравия Симон и е още по-близо до нов трофей в Базел Калоян Пламенов
Теми:  
жил симон | роджър федерер | тенис | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook