Федерер спечели своя трофей №99 след триумф в родния Базел (видео)

от в 17:34 на 28.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер спечели своя 99-и трофей в своята кариера, след като защити титлата си в Базел. На финала той се справи с румънската сензация от турнира Мариуш Копил след 7:6(5), 6:4 за малко над час и половина игра.

Това бе и 9-и трофей на Маестрото в домакинския му турнир от общо 14 изиграни финала в надпреварата. Освен това титлата е и четвърта за швейцареца, за тази календарна година. Преди това той спечели Откритото първенство на Австралия и турнирите в Щутгарт и Ротердам.

Копил пък бе първият румънец от 43 години насам, който играе финал в турнира и имаше пред себе си страхотна седмица, а освен това като се вземе в предвид факта, че е 93-и в света се представи повече от достойно срещу именития си противник днес.

В първия сет Копил проби изненадващо в третия гейм, но в шестия Маестрото успя да върне пробива и до края на сета двамата си взимаха подаванията, така че се стигна до тайбрек. В него всичко се реши след един единствен минипробив в седмата точка и така швейцарецът поведе със сет в резултата. 

Във втория сет Копил отново проби рано и дръпна с 3:0 гейма след пробив във втория гейм, но в тилдановия гейм Фед Експрес успя да върне пробива. Той проби още веднъж в деветия гейм и след това си взе подаването, за да затвори мача.

Най-много титли в Откритата ера на тениса:
1. Джими Конърс - 109
2. Роджър Федерер - 99
3. Иван Лендъл - 94
4. Рафаел Надал - 80
5. Джон МакЕнроу - 77
6. Род Лейвър - 74
7. Новак Джокович - 72
8. Бьорн Борг - 64
9. Пийт Сампрас - 64


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер спечели своя трофей №99 след триумф в родния Базел (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
мариуш копил | роджър федерер | тенис | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook