Федерер: Тялото ми не издържа на топлото време, просто нямах ден

от в 09:53 на 04.09.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер съвсем резонно бе доста разочарован след ранното си отпадане от US Open. Маестрото имаше преднина от сет и пробив срещу австралиеца Джон Милман в 1/8-финалите на турнира, но в крайна сметка претърпя обрат и загуби сензационно.

"Тази вечер беше наистина много горещо. Не знам поради каква причина, но просто не успях да се преборя с атмосферните условия. Усещах, че трудно ще се измъкна и за съжаление загубих", обяви Маестрото след шокиращото поражение.

"Джон успя да се справи наистина отлично, а аз се потях все повече и повече на корта и постоянно губих енергия. Не можех да дишам, нямаше никаква циркулация на въздуха. Това беше наистина разочароващо. Не се чувствах комфортно, а когато това е така започваш да губиш шансовете си за победа. Аз имах такива, но ги пропуснах". 

"Има такива дни в които просто тялото ти не може да се справи с топлото време. Играл съм и при по-тежки условия и съм се справял, но днес не беше моят ден. Джон играе много интензивен тенис, обичам такива играчи като него. Напомня ми за Давид Ферер и други момчета с подобен стил.

"Не мисля, че има нещо срамно в тази загуба, такива неща се случват. Ще си почина и ще продължа напред. Щастлив съм, че сега ще си взема малко почивка. След това ще се завърна за Лейвър Къп и се надявам да завърша годината силно". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Тялото ми не издържа на топлото време, просто нямах ден Калоян Пламенов
Теми:  
us open | джон милман | открито първенство на сащ | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook