Федерер: Това е лудост, може би трябва да празнувам като за последно (видео)

от в 01:45 на 29.10.2018
Георги Христов

Да печелиш никога не омръзва. Дори и на Роджър Федерер. 37-годишният маестро спечели в Базел своята 99-та титла като професионалист в неделя. В родния град той вече има девет трофея, а с подобен успех може да се похвали само на още един турнир - АТР 500 в Хале.

"Първото и най-важно нещо за мен е да спечеля тук. Не ме интересува друго. Тази победа в Базел значи всичко за мен. Прави ме наистина щастлива, защото е спечелена пред родна публика. Беше фантастична седмица," заяви шампионът.

"Не бяха много лесни изминалите седмици. Хубаво е да се завърна на победния път. Нека видим какво ще се случи оттук нататък. Да стигна до титла №99 е огромно постижение. А да взема девет трофея в Базел, е лудост. Не мога да повярвам. Това е изключителна седмица що се отнася до рекордните постижения.

"Не казвам, че ще празнувам този трофей като за последно, но може би трябва. Винаги е емоционално тук, виждаш лица, които си срещал от деца," допълва той.

Самият Федерер е подавал топките като даде в надпреварата през 1994 година, когато шампион става Уейн Ферейра.

След надпреварата Федерер смята да празнува със свои роднини и приятели. "Ще карам до вкъщи и ще си легна в моето легло. Това ще е чудесно."




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Това е лудост, може би трябва да празнувам като за последно (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook