Федерер: Централният корт ми даде изключително много, надявам се да се завърна отново

от в 20:48 на 03.07.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер е най-успешният тенисист на Уимбълдън дотук, тъй като през годините е триумфирал общо 8 пъти на Свещената трева, което автоматично го превръща в рекордьор по трофеи от надпреварата. Въпреки че не участва в тазгодишното издание на турнира, тъй като се възстановява от контузия в коляното, днес легендарният швейцарец пристигна на All England Club, за да вземе участие в церемонията по случай стогодишнината от изграждането на Централния корт, а ето  какво каза Маестрото по време на речта си:

"Имах късмета да изиграя много мачове на този корт през годините. Странно е да бъда тук в толкова необичайна роля за мен, но е чудесно да съм сред толкова много велики шампиони, както каза Новак. Този корт ми даде толкова много - най-големите ми победи, най-тежките ми загуби. Един от най-значимите моменти в кариерата ми беше да изляза тук през 2001 г. срещу Пийт Сампрас, който вдъхнови много от нас да опитаме да бъдем успешни като него и да представляваме спорта по възможно най-добрия начин. Надявам се, че съм успял да направя това и че ще се завърна на този корт още веднъж.

Разбира се, че ми липсва да играя в турнира. Бих се радвал да бъда част от надпреварата. Още на излизането си от корта през миналата година, знаех, че ми предстои труден период. Вероятно не съм мислел, че ще ми отнеме толкова време да се върна, но проблемите с коляното не бяха леки. Все пак бях щастлив вкъщи, имах възможност да прекарам време със семейството ми, с децата. Не знаех дали да предприема пътуването до Лондон, но в момента съм доволен, че стоя точно тук", завърши осемкратният шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Централният корт ми даде изключително много, надявам се да се завърна отново Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook