Федерер: Винаги се опитвам да бъда модел за подражание за децата

от в 07:59 на 13.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер винаги е бил модел за подражание не само на корта, но и извън него. Швейцарецът разкри, че се опитва да работи за положителното на тенис имиджа и гледа да е пример за децата.

"Винаги съм се опитвал да бъда пример за децата, да бъда модел за подражание. Мисля, че това е много важно нещо. Така, че си мисля, че върша правилните неща както на корта, така и извън него. Важно е тениса да има добър имидж", обяви той.

"Изглежда, че хората ме харесват, което е добре за мен. Много хора казват, че имам съвършенна игра. Да, хубаво ми е да чуя такива неща за себе си, не го отричам. На всеки би му било".

"По време на кариерата ми съм получавал наистина много похвали. Това не е нещо ново за мен. Не мога да се сравнявам със Сампрас и Агаси по простата причина, че не ги познавам толкова отблизо. Не знам какви са техните характери. Това са наистина много далечни сравнения".

"Очевидно е обаче, че по време на техните кариери те имаха различна игра от моята. Да, и тримата имаме отлични кариери, но начинът по който те играха, докато бяха действащи тенисисти, бе съвсем различен от този по който играя аз в момента".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Винаги се опитвам да бъда модел за подражание за децата Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook