Федерер за "Клуб 100": Беше дълго приключение... насладих се на всеки миг (видео)

от в 01:10 на 03.03.2019
Георги Христов

В събота Роджър Федерер взе своята юбилейна титла №100 в кариерата. Той триумфира на АТР 500 в Дубай след 6:4, 6:4 над Стефанос Циципас във финала. Така Маестрото влезе в елитния "Клуб 100", където пред него е само Джими Конърс със своите 109 отличия.

"Беше дълго и прекрасно приключение... насладих се на всеки един момент. Не беше леко, но всичките ми жертви се отплатиха многократно. Ще видим колко ми е останало в резерв. Да достигна 100 (титли), е напълно сбъдната мечта за мен," сподели Федерер, който през 2001 година, когато е на 19, печели първия си АТР трофей.

В момента пред Федерер е само Джими Конърс със своите 109 трофея. "Добре дошъл в трицифрения клуб. Беше ми самотно - радвам се да бъда в твоята компания," заяви американецът.

"Просто се радвам, че все още съм здрав и съм обграден от такъв чудесен екип и моето семейство, което ме подкрепа. Нямам думи да им благодаря. Ако достигна този рекорд, ще бъде чудесно, но не съм си го поставил за цел. Постигнатото от Джими е изумително и той може да бъде горд. Аз също съм горд с резултатите си," заяви шампионът.

В кариерата си Федерер има 310 седмици начело на ранглистата, а от тях 237 са поредни.

Сред 100-те титли на Маестрото 69 са постигнати на твърди кортове, 18 на тревни, 11 са тези на клей кортове. Той е спечелил титлите си в 19 различни страни, а най-много са успехите му в САЩ - 22. Федерер е и единственият тенисист с повече от седем титли на пет различни турнира - Хале, Базел, Уимбълдън, Дубай и Синсинати.

Следващата цел пред Федерер е ясна - той се насочва към Калифорния за АТР "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, където ще гони 101-ия си трофей. В това състезание той е печелил пет пъти шампионската купа.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за "Клуб 100": Беше дълго приключение... насладих се на всеки миг (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook