Федерер: За последните три месеца успях да прекарам само пет дни у дома си

от в 09:54 на 27.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер разкри изненадващо, че през последните пет месеца е прекарал само пет дни у дома си.

В момента Маестрото се готви за 1/2-финален мач срещу Данил Медведев в Базел и ще се опита да се класира за поредния си финал в турнира и да спечели пореден трофей на родна земя.

Той пътува около 9 месеца в годината, но все пак утехата за него е, че през повечето време жена му Мирка и четирите му деца са с него. 

"През последните три месеца успях да се прибера у дома само за пет дни", каза Маестрото, който има в предвид къщата си във Валбела, в родната Швейцария.

"Колкото повече пътуваш, толкова повече оценяваш това, което имаш. С всеки изминал ден разбирам колко красива всъщност е Швейцария и колко радостен се чувствам у дома. Оценявам всеки следващ прекаран ден тук".

"Това е най-добрата страна в света за мен и все още имам много добри приятели тук. Още като дете бях сигурен, че ще се връщам в родината ми и ще играя турнири тук".

"В Базел всичко е чисто и прекрасно, както и спокойно. Не е като в Шанхай, Токио, Ню Йорк или Чикаго, където е много шумно и забързано. Горд съм, че съм швейцарец". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: За последните три месеца успях да прекарам само пет дни у дома си Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook