Федерер за възможността да бъде треньор: Искам да остана край играта, но...

от в 02:15 на 04.04.2019
Георги Христов

По време на АТР Мастърс 1000 в Маями Роджър Федерер не изключи възможността след края на професионалната си кариера, да се насочи към друга роля, която да му позволи да остане край играта.

"Възможно е, но и доста под въпрос, тъй като имам четири деца и ще се радвам да си бъда вкъщи след 20 или 25 години в пътувания. Не си представям да пътувам по 20 седмици в тази роля," заяви в Маями швейцарецът.

Той все пак си остави вратичка: "Едберг също не смяташе, че е възможно да стане треньор отново. И аз не искам да го изключвам също. Може би по-скоро мога да бъда като ментор за някои състезатели. Кой знае? Ще се радвам да остана край играта, но не и да пътувам по 30 седмици. Нека сме откровени."

Федерер също така отчете, че не си е поставил за цел да подобри рекорда на Джими Конърс от 109 титли в кариерата. Наскоро Маестрото спечели 101-то си отличие. "Често ме питат за рекорда на Конърс. Това не е сред целите ми. Доволен съм с моите трофеи. Няма нищо страшно и да не подобря този рекорд до края на кариерата ми."

В тази връзка Даниела Хантухова пък прогнозира, че Федерер ще остане на корта до 40 години. "Лично аз смятам, че Роджър ще играе до 40, ако остане здрав и се наслаждава на играта. Няма да ме изненада. Той обича спорта и всичко свързано с него - тренировките, пътуванията със семейството, разговорите с медиите. Това не му коства толкова усилия, тъй като наистина обича да го прави.

"Една от основните причини да играе на клей е желанието му да се подготви за Олимпийските игри догодина," смята Хантухова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за възможността да бъде треньор: Искам да остана край играта, но... Георги Христов
Теми:  
рекорди | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook