Фелисиано Лопес: Боли ме, че Рафа преминава през същото, което се случи с Федерер

от в 07:20 на 18.04.2023
Мартин Петков

Рафаел Надал продължава да се възстановява от контузията си в областта на крака, която получи при защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън, приключила злощастно с поражение още във втория кръг. Оттогава насам испанецът не е изиграл нито един двубой, като дългоочакваното му завръщане в Тура неспирно се отлага, след като 22-кратният шампион от Шлема се оттегли от участието на Мастърса в Монте Карло и от домашния си турнир в Барселона.

Въпросителните относно състоянието на Матадора продължават да нямат отговор, като все още е непотвърдено дали ще видим бившия номер едно на корта преди участието му на Ролан Гарос, където ще опита да завоюва своя 15-и трофей. Следващата надпревара в календара на Рафа се явява Мастърс 1000 състезанието в Мадрид, чийто турнирен директор е 41-годишният Фелисиано Лопес, който сподели притесненията си относно физическото състояние на носителя на рекордните 5 титли в испанката столица, с когото през годините на корта са били многократно рамо до рамо, представлявайки родината си за Купа "Дейвис", както и на ATP Cup:

"Притеснявам се повече като приятел. От гледна точка на тениса, очевидно се притеснявам, че той може да играе отново и да пристигне подготвен за Ролан Гарос, което е основната му цел. Притеснява ме обаче повече на личностна основа, защото играч, който е бил успешен през целия си живот, трябва сега да премине през това, така че се надявам да се възстанови скоро, а ако може и да участва в Мадрид, тогава още по-добре.

Хората го очакват, те наистина искат да го видят да играе. Феновете в Мадрид винаги му дават толкова много любов, когато той играе, поради което съм притеснен, че този проблем ще продължи малко по-дълго във времето." - сподели славният испански ветеран, който играе последната си година в професионалния тенис, като добави, че се надява на Надал да не му се налага да си вземе своето "сбогом" със спорта, както стори Роджър Федерер през миналия сезон. Припомняме ви, че Маестрото непрестанно се бореше с травма в коляното си през последните си активни години, като в своя бенефис по време на Laver Cup 2022 си партнираше именно с Надал в мач на двойки, а ето какво още каза Лопес за Матадора:

"Боли ме, че той преминава през това, както се случи с Федерер, който трябваше да се откаже без да има възможността да играе. Роджър се оттегли с мач на двойки, макар и да имаше основание да стори това, но аз все пак не мисля, че той е мечтал така да приключи кариерата си след всичко постигнато. Надявам се, че контузията на Рафа няма да продължи да е в толкова лошо състояние и в близките 1-2 седмици ще го видим обратно в игра." - завърши Фелисиано Лопес, който по-късно днес ще открие кампанията си на турнира в Барселона, за който получи "уайлд кард".

Източник: TennisMajors 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фелисиано Лопес: Боли ме, че Рафа преминава през същото, което се случи с Федерер Мартин Петков
Теми:  
интервюта | рафаел надал | роджър федерер | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook