Феномен: ATP размени местата на двама играчи и лиши единия от професионален статут

от в 14:55 на 26.12.2021
Калоян Соколов

В днешно време технологиите са достигнали невероятен напредък и опитите за измама в професионалния спорт са изведени до минимум. Далеч са времената, когато едно добре замислено телефонно обаждане е било способно да ти отвори вратите почти навсякъде, а всяко едно действие на атлетите бива документирано, за да няма никакви опити за мръсни действия на терена.

Все пак обаче грешки понякога се получават, а наскоро станахме свидетели на една такава, която имаше доста неприятни последици върху едно от замесените лица. Става дума за аржентинския състезател Игнасио Ново, който е под номер 1867 в световната ранглиста. Южноамериканецът е бил ощетен от ATP и не е получил спечелените си точки от домашния турнир в Кордоба, които вместо това са присъдени на испанеца Хорхе Новоа.

Новоа няма нито една изиграна среща в Тура от девет години насам, а изведнъж се оказва с прибавен актив от две надпревари, макар че те са проведени далеч след неговото отказване. Грешката обаче бързо бива забелязана и от организацията възстановяват нелепо отнетия професионален статут на Игнасио Ново.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феномен: ATP размени местата на двама играчи и лиши единия от професионален статут Калоян Соколов
Теми:  
atp | игнасио ново | любопитно | хорхе новоа

Коментари





Следвайте ни в Facebook