Феноменален Басилашвили сломи Щруф и триумфира в Мюнхен!

от в 16:48 на 02.05.2021
Петър Томов

Николоз Басилашвили е новият шампион на турнира BMW Open след двусетов успех над представителя на домакините Ян-Ленард Щруф. Грузинецът беше безкомпромисен в ключовите моменти на срещата и след час и 28 минути игра на клея в Мюнхен успя да се наложи с 6:4 7:6(5) над втората ракета на Германия, за който това беше дебютно участие на финал от Тура. С успехът си днес, Басилашвили вече има 75% успеваемост в мачовете за трофея, спечелвайки 3 от 4-те финала, до които е достигал. 

Срещата започна по перфектен начин за грузинеца, който достигна до 3 брейкбола още в откриващия й гейм и успешно реализира втория от тях. Последваха безпроблемни геймове за сервиращите преди мачът да бъде прекъснат при 4:2 за Басилашвили за около половин час поради дъждовното време в Бавария. Тази кратка пауза обаче не спря устрема на шампиона от Доха, който загуби едва 3 точки на свое подаване през частта, и след 35 минути игра, първият сет отиде на неговата сметка. 

Втората част премина изцяло под диктовката на сервиращите и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Щруф допусна непредизвикана грешка от бекхенд в деветата точка, допускайки минипробив, след който Басилашвили достигна до две шампионски точки. И въпреки че изпрати топката в мрежата при първата, втората беше успешно реализирана след уинър по правата, с което грузинецът се поздрави с крайния успех и с втората си титла от началото на сезон 2021. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Басилашвили сломи Щруф и триумфира в Мюнхен! Петър Томов
Теми:  
мюнхен | николоз басилашвили | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook