Феноменален Корда е първият финалист на Next Gen ATP Finals след трисетова битка!

от в 21:42 на 12.11.2021
Мирела Николова

Себастиан Корда е сред най-обещаващите млади таланти и заслужи мястото си във финалния сблъсък на Next Gen ATP Finals, след като днес надделя над свой сънародник в лицето на Брандън Накашима. В хода на целия турнир Корда демонстрира великолепна игра, която му осигури лидерската позиция в групата, а днес го изстреля и към финала след успех в пет сета - 4:3(3) 2:4 1:4 4:2 4:2, а в битка за трофея ще се изправи срещу някого измежду Карлос Алкарас и Себастиан Баез.

Сервиращите имаха известни проблеми на начален удар в откриващите си геймове, като и двамата бяха изправени пред опасност от загуба още на първото си подаване, но до пробиви така и не се стигна. Впоследствие те направиха нужните корекции в играта си и се движеха плътно един до друг в резултата, което наложи изиграването на тайбрек, в който Корда се откъсна рано в резултата и съвсем скоро поведе в отделните части.

Последва незабавен отговор от страна на Накашима, който откри втория сет с брейк на сметката си и бидейки напълно безкомпромисен в своите подавания, изравни общия резултат. Третата част също премина под неговата диктовка и това доведе до 2 пробива на сметката му, приближили го само на сет от крайния успех.

Въпреки че показваше отлично ниво на начален удар досега, в средата на четвъртата част световният №63 направи серия от пропуски, които му костваха пробив на нула. От там насетне Корда бе непоколебим от сервис линията и съхрани аванса си, с което вкара срещата в пети решителен сет.

Там и двамата тенисисти продължиха да бъдат изключително стабилни от основната линия, а агресивните ретури на Себастиан, в комбинация с твърде неубедителната игра на Накашима в третия гейм, доведоха до брейк в полза на Корда, който му осигури възможност да подава за място на финала, и не след дълго мачът бе пратен в историята.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Корда е първият финалист на Next Gen ATP Finals след трисетова битка! Мирела Николова
Теми:  
atp | next gen atp finals | брандън накашима | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook