Феноменалният Джокович пречупи Федерер и отново е на финал на Australian Open

от в 12:57 на 30.01.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство на Австралия след победа със 7:6(1), 6:4, 6:3 срещу Роджър Федерер в юбилейния 50-и мач между двамата в тура.

Сърбинът постигна 27-ата си победа над Маестрото, докато швейцарецът има 23 успеха срещу него.

Той ще се изправи на финала срещу победителя от утрешния 1/2-финален сблъсък между Александър Зверев и Доминик Тийм и при победа в мача за трофея не само ще защити титлата си и точките за световната ранглиста, а и ще измести Рафаел Надал от лидерската позиция. Освен това ще спечели и 17-ия и трофей от "Шлема".

До момента в своята кариера сръбският тенисист има на сметката си внушителните 7 трофея от Откритото първенство на Австралия, като е спечелил турнира през 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 и миналата 2019 година.



По време на първия сет Маестрото започна чудесно и проби във втория гейм за 2:0, но още в следващия гейм сърбинът успя да върне пробива. Швейцарецът обаче отново достигна до пробив, този път за 3:1, в четвъртия гейм.

Той имаше аванс от 5:2 и 0:30 при сервис на сърбина, като бе изключително близо до спечелването на сета. Вместо да го стори обаче Роджър се разконцентрира и позволи на своя опонент някак си да си вземе подаването и след това да върне пробива в деветия гейм.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен след 7:1 точки от Джокера.

Във втория сет и двамата действаха равностойно един срещу друг, като сръбският тенисист успя да пречупи своя съперник в последния десети гейм и да пробие решително, за да увеличи аванса си на 2:0 сета. 

Третият сет започна равностойно, но при едно дълго разиграване с прекрасен удар точно на линията Ноле проби Маестрото в шестия гейм за 4:2. След това сърбинът успя да си спечели подаването и да затвърди пробива, а до края на сгреши и при 5:3 си спечели най-важния сервис гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменалният Джокович пречупи Федерер и отново е на финал на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | открито първенство на австралия | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook