Фереро: Алкарас се нуждае от силни Джокович и Надал, за да продължи да се развива

от в 19:12 на 02.12.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас без съмнение е големият герой на настоящия сезон, след като стартира годината извън топ 30, ала не спираше да прогресира с всяка една изминала седмица и в крайна сметка 19-годишният тенисист се превърна в най-младия световен номер едно, триумфирайки с титлата на US Open. Освен това тийнейджърът показа, че е напълно готов да се противопостави на легендарните Новак Джокович и Рафаел Надал, които победи един след друг на Мастърса в Мадрид и нагледно показа как смяната на поколенията е все по-близо от всякога.

Основна заслуга за невероятните резултати на младока пък има Хуан Карлос Фереро, който е не само треньор, но и до голяма степен втори баща за настоящия лидер в класацията на ATP. Самият Фереро обаче остава здраво стъпил на земята и знае колко по-тежко ще бъде занапред за неговия възпитаник да оправдае огромните очаквания на тенис обществеността, а ето и какво сподели някогашният шампион на Ролан Гарос пред медиите за ролята на Джокович и Надал в развитието на Алкарас:

"Мисля, че за Карлос е изключително важно да се изправя срещу възможно най-добрите състезатели, ако иска да прогресира в своята игра. Именно затова присъствието в Тура на фигури като Джокович и Надал е повече от полезно на този етап от неговото развитие.

Спомням си например мача с Новак в Мадрид, когато Карлитос беше принуден да покачи неимоверно собственото си равнище, за да има шанс да спечели. Трябват ни мачове с Рафа и Ноле в Големия шлем, защото точно сериозната конкуренция може да те превърне в истински голям шампион и Карлос се нуждае от такива предизвикателства. С него наскоро говорихме за новината, че Джокович ще участва на Аустрелиън Оупън, като и двамата сме щастливи от този факт, тъй като трябва да победиш възможно най-сериозните съперници, за да триумфираш с "мейджър" трофей.

Наясно сме, че идният сезон ще е много по-труден от психилогическа гледна точка, защото Карлос вече ще е основен фаворит за спечелване на всяка една надпревара, но вярвам в неговите способности да се абстрахира от напрежението и да продължи да се наслаждава на играта си" - завърши бившият водач в световната ранглиста.

Източник: Tennis.com

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фереро: Алкарас се нуждае от силни Джокович и Надал, за да продължи да се развива Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook