Финал №5 за сезон 2021: Удивителен Синер прелетя и през полуфиналите в Антверпен!

от в 17:41 на 23.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер е сред претендентите за последното осмо място в годишната ранглиста на АТР, което ще им осигури билет за Финалите в Торино през следващия месец. Ето защо всички турнири от тук насетне са от изключително значение за младия италианец, който вече е финалист на АТР 250 надпреварата в Антверпен. Това ще бъде пето негово участие в сблъсък за титлата през 2021-ва година, като той е спечелил 3 от изиграните 4 финала досега. Световният №13 си спечели правото да спори за трофея в Белгия, след като днес не остави никакви шансове на Лойд Харис и го елиминира след безапелационното 6:2 6:2, а в неделния ден ще се срещне с победителя от двубоя между Дженсън Бруксби и втория поставен Диего Шварцман.

Мачът стартира по безкомпромисен начин за Яник, който още от самото начало диктуваше разиграванията и имаше значително преимущество в размените на удари от дъното на корта, което резултира и в солидна преднина от 2 пробива и 4:0. Представителят на Италия дори се сдоби с възможност да удължи победната си серия, но южноафриканецът показа характер и успя да се разпише за първи път в резултата. Въпреки това Синер не изпусна контрола върху събитията и скоропостижно прибави откриващата част към своята сметка.

Пълната му доминация се запази и във втория сет, който отново започна с пробив за топ поставения в първия възможен момент. Началният удар на Харис продължаваше да не бъде на нужното ниво, което, в съчетание с безмилостно пласираните дълбоки удари на младока, доведе до втори брейк. Последва момент на спад във фокуса на Синер и той за пръв път се оказа догонващ в свое подаване, като също така откри 3 брейкбола пред съперника, но не позволи да се стигне до рибрейк и вече водеше с 5:1. Ситуацията изглеждаше напълно безнадеждно за по-нискоранкирания състезател, който бе лишен от шансове и воля за обрат, а след точно час и 27 минути фаворитът в срещата ликуваше с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финал №5 за сезон 2021: Удивителен Синер прелетя и през полуфиналите в Антверпен! Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook