Финалист от Шлема: Надал никога не е бил толкова неуверен; психиката го предава

от в 12:27 на 11.02.2023
Калоян Соколов

Ако се върнем само година назад, то ще си спомним за страхотния старт на Рафаел Надал през 2022-ра, когато Рафа спечели титлите на Аустрелиън Оупън и Акапулко. Впоследствие обаче Тейлър Фриц прекъсна серията му от 20 поредни победи, надигравайки го на финала в Индиън Уелс, а Матадора трябваше да отсъства от корта между 4-6 седмици, тъй като беше получил фрактура на реброто.

За пореден път обаче Надал доказа, че никога не трябва да бъде отписван и се завърна триумфално на Ролан Гарос, където завоюва своята рекордна 22-ра титла от Шлема. За съжаление, то Рафа получи нова травма в четвъртфиналите на Уимбълдън, след като разкъса коремен мускул и се оттегли от турнира. Оттогава испанецът не е същият играч и завърши по разочароващ начин миналогодишната си кампания, отпадайки още в групите на финалния Мастърс, а този сезон нещата изглеждат дори още по-тревожни, защото манакорецът беше спрян още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия и сякаш вече изглежда, че е изчерпал физическия си запас да се бори за големите трофеи.

Все пак през времето сме научени, че никога не трябва да отписваме Рафаел Надал и неговият колега Орасио Себаос е на мнението, че проблемите на Рафа са по-скоро психологически, отколкото физически:

"Ако това е краят за Надал, то ще е, защото неговата психика го предава, а не дадена травма. Никога не съм виждал Рафа толкова неуверен на корта, колкото през последните месеци. Ясно е, че това донякъде се дължи на обстоятелството, че той усеща как не може напълно да разчита на тялото си, но в миналото ни е изненадвал десетки пъти и е показвал най-добрия си тенис, когато е изглеждало невъзможно да го стори. Надал губи повече от обикновено и това го наранява. Възрастта също е сериозен фактор и възстановяването става все по-трудно, но вярвам, че един силен клей сезон ще го върне обратно в релси и отново ще можем да видим най-доброто от него, макар и вероятно за последно" - прогнозира бившият двукратен финалист от Шлема на двойки.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалист от Шлема: Надал никога не е бил толкова неуверен; психиката го предава Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | орасио себайос | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook