Финалът на Уимбълдън няма да бъде местен дори ако Англия е на финал

от в 16:19 на 09.07.2018
Георги Христов

Финалът при мъжете на Уимбълдън ще започне по програма, дори при класиране на Англия за мача за титлата на Световното първенство по футбол, съобщиха организаторите.

Двубоят за трофея на Откритото първенство на Великобритания е насрочен за 16.00 часа българско време, два часа преди началото на срещата за шампионската купа на Мондиал 2018 в Русия.

Англия играе на полуфиналите срещу Хърватия в сряда, а победителят ще играе за титлата срещу Белгия или Франция на 15 юли.

Островитяните се стремят към първо участие във финал на Световно първенство по футбол от 1966 година.

"Няма да правим промени. Много сме развълнувани от прогреса на Англия на Световното първенство. Мисля, че това е прекрасно за духа на нацията, но билетите за финала на "Уимбълдън" вече е разпродадени и също има огромен интерес", коментира президентът на британската тенис асоциация Ричард Люис.

"Не сме получили нито едно оплакване, че футболът разсейва или пречи на удоволствието на феновете на "Уимбълдън". Разполагаме с много зони със свободен Wi-Fi, така че желаещите могат спокойно да гледат финала на Световното първенство на техните телефони или таблети", каза още Люис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът на Уимбълдън няма да бъде местен дори ако Англия е на финал Георги Христов
Теми:  
световно първенство по футбол | тенис | уимбълдън | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook