Финалът при жените в Маями е ясен: Барти се изправя срещу Плишкова

от в 07:56 на 29.03.2019
Калоян Пламенов

Каролина Плишкова и Ашли Барти е финалът на силния женски турнир в Маями. Надпреварата ще има нова шампионка, след като настоящата такава Слоун Стивънс отпадна твърде рано от турнира.

Чехкинята Плишкова победи Симона Халеп след 7:5, 6:1 в мач между бившите лидерки в световната ранглиста. Aвстралийката от своя страна се справи след 6:3, 6:3 срещу коравата естонка Анет Контавейт, като това бе първи техен мач от няколко години насам.

До момента двете финалистки са се изправяли четири пъти една срещу друга на корта и статистиката показва равни показатели - по две победи на сметката на двете. 

Последната им среща бе от миналогодишния US Open, когато чехкинята победи в два сета своята противничка.

Барти има на сметката си през своята кариера 3 спечелени титли, а през тази година няма нито една. Нейната противничка пък има 1 трофей от началото на сезона и общо 12 в своята кариера до момента при жените. 

Нито една от двете няма успехи в Маями и дори игран финал в турнира, така че те са достигнали до най-доброто си постижение в турнира до момента. До момента в историята на турнира той никога не е бил печелен нито от чехкиня, нито от австралийка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът при жените в Маями е ясен: Барти се изправя срещу Плишкова Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | каролина плишкова | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook