Финалът в Ротердам е оформен: Синер повали героя на домакините и ще срещне Медведев

от в 22:47 на 18.02.2023
Мартин Петков

Яник Синер имаше наглед колеблив старт на сезона, след като допусна ранно поражение на една от подготвителните надпревари в Австралия, преди впоследствие в Мелбърн да отпадне още в първата седмица на турнира след загуба в пет сета от Стефанос Циципас. Италианецът нямаше никакво време за губене в началото на 2023-та и още в седмицата, когато се поднови Тура, се включи на състезанието в Монпелие, където беше над всички и завоюва седмия си АТР трофей в кариерата.

Само два дена след триумфа си във френския град, Синер трябваше да открие кампанията си на АТР 500 надпреварата в Ротердам, където потегли с успех и във втория кръг взе своя реванш от Циципас за поражението си на Аустрелиън Оупън, като елиминира топ поставения в схемата. Последва наглед рутинна победа на южнотиролеца срещу бившия шампион в нидерландския град Стан Вавринка, която беше надградена през днешния ден с двусетов успех над участващия посредством "уайлд кард" местен любимец Талон Хрийкспор, когото световният номер 14 надви за близо два часа на корта - 7:5 7:6(5). По този начин шампионът от Монпелие за втора поредна седмица в Тура ще спори за титла, като негов съперник ще бъде бившата първа ракета на света Даниил Медведев.

Още от самото начало на двубоя ясно личеше, че сервиращите ще имат имат думата на корта, като въпреки упоритостта и от двете страни на мрежата в миговете на ретур, то до брейкбол така и не съумяваше да достигне някой от двамата полуфиналисти, при което по всичко личеше, че ни предстои да наблюдаваме тайбрек. До такъв обаче в крайна сметка не се стигна, след като италианецът вдигна оборотите в заключителния 12-и гейм и ударите му намираха неспасяемо ъглите на корта, като тези му действия му донесе сетбол, а минута по-късно срещу името му беше записан и откриващият сет.

Втората част още по-ясно ни демонстрира класата на началния удар, с който разполагат претендентите за място на финала в състезанието, като не видяхме нито една възможност за пробив и логичният изход от ситуацията беше дълъг гейм. В него Синер пръв направи крачка в правилната посока, след като мигновено след смяната на полетата отмъкна сервиса на световния номер 61, преди на свой сред с удар в мрежата да изгуби предимството си. Тази неточност обаче по никакъв начин не повлия на фаворита в срещата, който си възстанови аванса още при идното подаване на героя на домакините и оползотвори втория си мачбол, за да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът в Ротердам е оформен: Синер повали героя на домакините и ще срещне Медведев Мартин Петков
Теми:  
atp | ротердам | талон грийкспор | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook