Фис продължава да изумява: 18-годишният талант изхвърли 3-кратен шампион от Шлема в Марсилия

от в 22:24 на 24.02.2023
Калоян Соколов

18-годишният Артур Фис не беше особено познат на широката тенис общественост на старта на новия сезон и това беше съвсем нормално, имайки предвид, че тийнейджърът се намираше извън топ 200 на световната ранглиста. Младокът обаче не спира да изумява от началото на 2023-та, като наскоро спечели дебютната си титла от сериите "Чаланджър", а впоследствие получи "уалйд кард" за ATP 250 турнира в Монпелие, макар че никога досега не беше постигал победа на подобно ниво.

Всичко това гарантира на Фис нова покана на най-високото ниво и той напълно я оправда, след като достигна до финалната осмица на надпреварата в Марсилия, а днес направи още една крачка напред и изравни най-доброто си сегашно постижение. Местният представител беше напълно безкомпромисен в сблъсък си срещу Стан Вавринка, надделявайки над трикратния шампион от Шлема с убедителното 6:2 6:3 и щ излезе в спор за място за финала срещу един измежду Алекс Де Минор и Бенжамен Бонзи.

Стартът не беше никак убедителен за световния номер 118, който се оказа изправен пред три брейкбола, но постепенно се нагоди към мощните отигравания на опонента си и правеше чудеса от храброст в дефанзивен план. Фис се движеше с невероятна бързина по корта и ветеранът просто не можеше да издържа на изключително високото темпо в срещата, което помогна на аутсайдера да влезе в серия от 4 поредни взети гейма и много скоро първият сет беше завоюван от него.

Втората част също се развиваше с отчетливо предимство на Фис, който ставаше все по-уверен в действията си и впечатляваще с ускорението си от форхенд страната. Вавринка пък изглеждаше лишен от всякакви съпротивително сили и допусна пореден пробив, а впоследствие загуби още веднъж подаването си и сензацията беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фис продължава да изумява: 18-годишният талант изхвърли 3-кратен шампион от Шлема в Марсилия Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур фис | марсилия | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook