Фитнес треньорът на Федерер и Вавринка: Те са артисти, но и работят здраво

от в 01:51 на 20.12.2018
Георги Христов

Фитнес наставникът на Роджър Федерер и Стан Вавринка сподели своите впечатления от дългогодишната си работа с двамата големи шампиони. Паганини работи с Маестрото от 1994 година, когато той е само на 13 години. Смята се, че специалистът е един от най-важните хора за успеха на бившия №1.

"Федерер е артист с изумителна креативност, която демонстрира и като атлет. Много е координиран. С неговите качества да твори често се подценява обаче, че той е изключително здраво работещ извън корта.

"Вавринка също се труди изключително много и притежава невероятен запас от енергия. Благодарение на усърдната си работа той също може да бъде определен като артист," споделя Паганини.

Той споделя и колко време прекарва с всеки от тях. "С Федерер съм около 120 до 140 дни годишно, а с Вавринка обикновено по 70.

"Обикновено имаме един тренировъчен период през декември, един през март/април, през юли/август и един септември/октомври. Всичко зависи от дадения сезон. Нужни са три-четири блока със специфични тренировки."

Паганини отчита също, че "те практикуват един и същ спорт, но много зависи от личните им характери. Всеки използва силните си страни, за да извади най-доброто от себе си."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фитнес треньорът на Федерер и Вавринка: Те са артисти, но и работят здраво Георги Христов
Теми:  
пиер паганини | роджър федерер | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook