Фонини, който сам разкървави ръката си: Просто съм глупак, заслужено загубих

от в 14:17 на 05.06.2021
Мирела Николова

Фабио Фонини приключи участието си на Откритото първенство на Франция след загуба в последователни сетове от Федерико Делбонис с 4:6 1:6 3:6. По време на двубоя на корта бе повикан медицински екип, който да се погрижи за разкървавената от самия Фабио ръка. 

Италианецът изоставаше с 4:6 0:1, когато негов неубедителен форхенд не премина от другата страна на мрежата и предизвика яростен изблик от страна на Фонини, който удари ръката си в ракетата четири пъти с голяма сила, причинявайки си видима болка. На следващата почивка световният №29 дори се възползва от правото си на медицински таймаут, по време на който разкървавената му ръка бе третирана, но въпреки това Фабио не бе в оптимално състояние до края на срещата и заслужено загуби.

По-късно, на пресконференцията си след мача, Фонини бе попитан относно първия гейм на втория сет, когато италианецът водеше с 40:0 на собствено подаване, но допусна да се стигне до изравняване на резултата и след 17-минутна битка инкасира пробив. 

„Глупав съм", започна Фонини. "Просто съм глупак. Щом получа аванс от 40:0 или 40:15, се чувствам така, сякаш вече съм спечелил гейма. Глупав съм, няма смисъл да търся извинение. Изцяло аз съм виновен. Ако другият играч се справя добре, ще го приема... но по дяволите! Аз водя с 40:0 и сам си усложнявам живота."

"Не мога да кажа много. Изиграх лош мач, а той показа добър тенис, така че е честно, че загубих срещата."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини, който сам разкървави ръката си: Просто съм глупак, заслужено загубих Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | ролан гарос | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook