Фонини признава: Заради буйния ми нрав съм загубил много пари и турнири

от в 20:13 на 14.04.2021
Тея Кръстева

33-годишният Фабио Фонини е защитаващ шампион титлата си на тазседмичния Мастърс в Монте Карло, вдигайки трофея там през 2019-а. Днес световният номер 18 се класира за третия кръг на надпрверата, побеждавайки Джордан Томпсън след 6:3 6:3. За място на четвъртфиналите италианецът ще спори с Филип Крайнович.

След като Фонини бе попитан дали вярва, че би постигнал същите постижения в тениса без силния си характер на корта, италианецът отговори:

"Едновременно мисля и да, и не. Ако го погледнем от негативната страна, заради държанието ми съм загубил много пари, много мачове и много турнири. Не се срамувам да го кажа.

Класиране в световната ранглиста? Може би щях да задмина деветото място, но мога ли да знам. Ако да си пети, четвърти или трети в света, означава да промениш себе си, дори и да не се харесваш, тогава аз не мечтая за подобно нещо.

Никога няма да се променя. След като прекратя с тениса, ще бъда свободен да кажа, че през цялата си кариера съм бил искрен, че истинският Фабио е бил забелязан от света. Без маски."

Източник: TennisHead

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини признава: Заради буйния ми нрав съм загубил много пари и турнири Тея Кръстева
Теми:  
фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook