Фонини се пребори с друг италианец и оцеля след петсетово зрелище на АО

от в 12:34 на 11.02.2021
Мирела Николова

През днешния ден на "Джон Кейн Арена" двама италианци сътвориха истинско тенис зрелище, продължило близо 4 часа. В главните роли бяха Фабио Фонини и Салваторе Карузо, а двубоят завърши в полза на Фонини, надделял над сънародника си след 4:6 6:2 2:6 6:3 7:6(12), и в следващата фаза ще срещне Алекс Де Минор.

Първият сет се разви монотонно, като и двамата си взимаха лесно подаванията. Единственият пробив дойде в прословутия седми гейм, когато няколко пропуска от ракетата на Фабио доведоха до аванс на сметката на съперника му. Сервирайки за сета, Карузо изостана с 0:40, давайки възможност на опонента си да се завърне, но това така и не се случи, тъй като след серия от непредизвикани грешки на поставения под номер 16, Салваторе се възползва още от първия получен сетбол и излезе напред в отделните части.

Във втория сет пропуските от ракетата на Фонини намаляха и той заигра все по-концентрирано, не давайки лесни точки на противника си. Това даде очаквания резултат и той проби рано, което му позволи да поеме контрола върху целия сет. С още един брейк в осмия гейм частта окончателно отиде в полза на световния №17.

Въпреки развоя на предишния сет Карузо не даваше никакви индикации на разочарование, а даже напротив - демонстрира стабилност от дъното на корта и умело дочакваше грешки от съперника си, които не закъсняха. Така Салваторе набързо си осигури преднина от 2 пробива и 4:1 гейма и до края на сета нямаше проблеми да опази аванса си.

В четвъртата част Фабио отново стабилизира играта си и често успяваше да разбалансира опонента си, разхождайки го по цялата ширина на корта с прецизно насочени удари както от форхенд, така и от бекхенд. Карузо срещаше затруднения и не успяваше да отговори на атаките на Фонини, което предизвика инкасирането на пробив, оказал се достатъчен световният №17 да възстанови паритета в сетовете и да вкара двубоя в решителна част.

В нея двамата италианци успяха да изцедят най-доброто от играта си и предложиха изключително качествен тенис с продължителни разигравания от дъното на корта, максимално изчистен от грешки. Макар в шестия гейм Карузо да получи контузия, което предизвика появата на медицински екип на корта, това не му попречи да остане равностоен на сънародника си и закономерно този така оспорван двубой щеше да се реши в дълъг тайбрек. Там Карузо поведе с 5:1 точки, но Фонини показа завиден хъс и воля за победа и макар че беше изправен пред мачбол, успя да реализира страхотен обрат и да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини се пребори с друг италианец и оцеля след петсетово зрелище на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook