Фонини стартира защитата на трофея си в Монте Карло с двусетов успех

от в 13:43 на 13.04.2021
Мирела Николова

Защитаващият титлата си в Монте Карло от 2019 г. Фабио Фонини откри кампанията си на тазгодишното издание на надпреварата в Княжеството с победа в последователни сетове над Миомир Кечманович. Въпреки колебанията, които демонстрира през миналата седмица и изненадващото поражение още на старта на турнира в Марбея, днес италианецът бе достатъчно категоричен и затвори мача с 6:2 7:5 след по-малко от 90 минути престой на корта, за да си осигури сблъсък с Джордан Томпсън. 

Още в откриващото си подаване Фабио бе поставен под напрежение и изостана с 0:40, откривайки пред съперника си отлични възможности да открие двубоя с пробив, от които Кечманович веднага се възползва. Оттук нататък обаче световният №18 заигра на познатото си ниво, извело го до титлата тук преди 2 години, и влезе в невероятна серия, записвайки 5 поредни гейма на своята сметка. Макар, сервирайки за сета, да допусна лек спад в концентрацията си, довел до инкасирането на пробив, Фонини не се поколеба да сложи край на тази част на ретур след брилянтна игра от дъното на корта.

Тенденцията се запази и във втория сет, когато Кечманович продължаваше да не може да намери помощта на първия си сервис и изостана с пробив, но показа характер и осъществи светкавичен рибрейк, след който успя да спечели подаването си за пръв път от началото на срещата и да възстанови паритета. Двамата не позволяваха на опонента си да се откъсне в резултата и тайбрекът изглеждаше като най-логичния изход на тази толкова оспорвана част. Не на същото мнение беше Фонини, който благодарение на солидните си удари достигна до 3 поредни мачбола, втория от които успя да реализира и да се поздрави с крайния успех. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини стартира защитата на трофея си в Монте Карло с двусетов успех Мирела Николова
Теми:  
atp | монте карло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook