Forbes: Кои са най-високо платените тенис звезди през последната година?

от в 19:34 на 02.09.2021
Мирела Николова

Тенисът е сред спортовете, в които играчите се радват на едни от най-високите наградни фондове, а голямото медийно внимание през последните години мотивира спонсорите да инвестират все повече средства в своите представители. В своя скорошна класация списание Forbes обръща специално внимание върху доходите на тенисистите през последната една година.

Изненадващо или не, начело на това подреждане е Роджър Федерер, който е добавил 90,6 милиона долара в сметката си. Любопитното е, че в този период Маестрото е взел участие на едва 5 турнира и е спечелил само 0,6 милиона от наградни фондове. На второ място се нарежда Наоми Осака със своите 60,1 милиона долара, като и при нея над 90% от тях са получени от рекламни договори.

Третата позиция се заема от Серина Уилямс с 41,8 милиона, а малко зад нея е световният №1 Новак Джокович с 38 милиона, 8 от които са завоювани на корта, което от своя страна, го прави лидер по най-много спечелени пари от наградни фондове. Топ 5 се допълва от Рафаел Надал, който може да се похвали с нови 27 милиона в банковата си сметка.

В челната десетка влизат още Кей Нишикори (28 милиона), Даниил Медведев (13,9 милиона), Доминик Тийм (8,9 милиона), Стефанос Циципас (8,1 милиона) и Ашли Барти (5,8 милиона).

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Eurosport (@eurosport)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Forbes: Кои са най-високо платените тенис звезди през последната година? Мирела Николова
Теми:  
atp | forbes | wta | любопитно | наоми осака | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook