Франция постигна очакван успех над Чили

от в 06:37 на 04.01.2020
Марк Хаджижеков
Беноа Пер и Гаел Монфис записаха победи срещу чилийските си съперници в срещите на сингъл и така обезмислиха двойките, дарявайки победата на Франция.



Първи на корта излязоха Пер и Джари (6:7 6:3 6:3), а в откриващия сет и двамата тенисисти бяха видимо неспокойни, като французинът стартира с моментален пробив, последван обаче от скоропостижен рибрейк. Макар че тенисистите разполагат с мощни начални удари, подаванията им не вървяха леко, като все пак играчът на ретур често пропускаше редица възможности, благодарение на което съдбата на първата част бе решена от тайбрек.



В него минипробивите не бяха рядкост и Джари се откъсна с преимущество от 3:2 точки още в началото на дългия гейм. В крайна сметка чилиецът запази преднинага си до неговия край, за да се приближи на сет от успеха.



Във втората част нещата бързо можеха да се развият в полза на представителя на Чили, след като Джари нанесе пробив за 2:1, но оттам нататък Пер показа „ново лице”. Екстравагантният французин умело намери начин да калибрира ударите си и по този начин сериозно да разколебае своя опонент, а след серия от четири поредни гейма на сметката си, Беноа се поздрави с успеха в сета.



Рутинно подаване доведе именно до трета част, където европеецът пое контрола над нещата и често изкарваше Джари извън ритъм с характерните си пуснати удари. Мощният чилиец се опитваше да диктува темпото, ала техниката взе връх над силата и световният номер 24 донесе първия успех за страната си в сблъсъка.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213286647305035776?s=19

Гаел Монфис пък се справи с Кристиан Гарин (6:3 7:5) и същевременно подсигури на феновете жадуваното шоу с негова марка. Първата ракета на Франция проби рано талантливия чилиец и докрая на сета поддържаше аванса с образцово сервиране и стабилно представяне от основната линия.



Гарин напомни за страхотните си изяви от миналата година и на свой ред поведе с брейк във втората част, само че точно тогава "Ла Монф" започна да показва познатата си пъргавина и атлетизъм, правейки чудеса от храброст в защита, както и минаващи удари от невъзможни позиции. Това помогна на Гаел не само да изравни резултата, но и да получи решителен аванс при 6:5, който се оказа достатъчен, за крайната победа в полза на френския тим.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213309148772884486?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франция постигна очакван успех над Чили Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook