Фриц: Вземането на решения срещу Надал е лесно; ще играя максимално освободено

от в 10:56 на 06.07.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц се представя фантастично през 2022-ра и напълно заслужено с поздрави с дебютната си титла от сериите "Мастърс", триумфирайки с купата в Индиън Уелс и така се превърна в първия американския шампион в турнира от времето на Андре Агаси. Световният номер 14 пренесе силните си изяви и на тревните кортове, където наскоро спечели надпреварата в Ийстбърн и впоследствие намери място в четвъртфиналите на Уимбълдън. Днес обаче серията от 8 поредни победи на 11- тия поставен е в сериозна опасност, имайки предвид предстощата му среща с Рафаел Надал. Двамата вече премериха сили на финала в Индиън Уелс, когато Фриц нанесе първото поражение на Матадора през сезона и сега 23-годишният тенисист изглежда решен отново да надиграе именития си съперник.

"Бях много агресивен в миналия ни мач и се възползвах от шансовете си, Длъжен си да действаш по този начин, когато се изправиш срещу някой като Рафа. Вземането на решения е лесно в сблъсък с Надал, защото си в ролята на аутсайдер и просто трябва да избереш възможно най-агресивното продължение. Харесвам тези двубои, тъй като мога да играя максимално освободено и не се впускам в излишни размишления, което често допускам, ако съм фаворит в дадена среща.

Тогава непрекъснато се питам как да подходя в дадена ситуация и действително ми е много по-трудно. Досега играх срещу тенисисти, които се очакваше да победя и вътрешно бях много напрегнат. Днес най-после ще се почувствам лек на корта. Наясно съм, че трябва да покажа най-високото си ниво, за да победа и обстоятелствата ще са много различни спрямо Индиън Уелс. Сега двамата сме в добро физическо състояние, докато там се чувствахме все едно сме мъртъвци и предстои да разберем какво ще се случи - коментира Фриц.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Вземането на решения срещу Надал е лесно; ще играя максимално освободено Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал | тейлър фриц | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook