Фриц обезличи Еванс и си гарантира сблъсък срещу Джокович

от в 13:29 на 10.05.2021
Калоян Соколов

Тейлър Фриц показваше солиден напредък през новия сезон, но устремът му бе спрян с началото на турнирите на червена настилка. В тях той беше регистрирал три последоватлени поражения, само че днес американецът прекъсна негативната си серия и надигра Даниел Еванс с категоричното 6:3 6:2 и така се класира за втория кръг на надпреварата в Рим, където го очаква сблъсък с Новак Джокович. Любопитна подробност е, че младокът срещна световния номер едно и на Откритото първенство на Австралия, като отстъпи на Ноле в петсетова битка.

Мачът далеч не започна мечтано за световния номер 31, който набързо се оказа догонващ с 1:3, ала постепенно се нагоди към играта на своя опонент и го натискаше в бекхенд ъгъла му, изчаквайки удобна за атака топка. Тази стратегия сработи отлично за Фриц, тъй като той реализира поредица от пет поредни гейма и така прибави първия сет към актива си.

Втората част се разви още по-лесно за първата ракета на САЩ, защото Еванс прекалено спекулираше с излизанията си към мрежата и ставаше лесна плячка за минавщите удари на съперника си. Дан освен това сервираше далеч под стандартите си, което позволяваше на 23-годишния състезател да има пълен контрол над разиграванията, а това му помогна да реализира два пробива и съвсем скоро Фриц вече ликуваше с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц обезличи Еванс и си гарантира сблъсък срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рим 2021 | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook