Фриц сломи съпротивата на шампиона от Индиън Уелси и очаква Джокович!

от в 17:04 на 04.11.2021
Калоян Соколов

Тейлър Фриц продължава своеобразния си тенис ренесанс през последния месец и записа нова гръмка победа. Американецът достигна наскоро до полуфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс, а сега не изглежда далеч от това да стори същото в Париж, където днес надигра Камерън Нори с 6:3 7:6(3) и така почти елиминира шансовете му да се класира за финалния турнир в Торино.

По този начин световният номер 26 си осигури четвъртфинален сблъсък с водача в схемата Новак Джокович, а добрите новини за него не свършват дотук, защото успехът му гарантира място като първа ракета на неговата родина в обновената ранглиста.

Непоставеният състезател стартира разкоцентрирано, което позволи на Нори да достигне до ранна възможност за пробив, само че мощните удари на американеца го извадиха от затрудненото положение и той откри мача със спечелено подаване. Изведнъж Фриц намери нужното постоянство в представянето си и защитата на шампиона от Индиън Уелс нямаше никакъв отговор пред атаките на по-нискоранкирания играч, а съвсем скоро сетът отиде в полза на предварително сочения за аутсайдер тенисист.

Поставеният под номер 10 се окопити, като все по-често съумяваше да вкарва своя опонент в продължителни размени, при които имаше предимство и изстискваше грешката от другата страна на мрежата. Нори редовно притискаше американеца от ретур, но сервисът се притичаше на помощ за финалиста от Санкт Петербург в тези моменти и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там Фриц превъзхождаше 13-ия в света във всеки един компонент и заслужено се поздрави с една от най-големите си победи през сезона.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц сломи съпротивата на шампиона от Индиън Уелси и очаква Джокович! Калоян Соколов
Теми:  
atp | камерън нори | новак джокович | париж мастърс | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook