Фучович с труден старт в Женева; Куевас отстрани Опелка

от в 15:57 на 18.05.2021
Мирела Николова

Световният №44 Мартон Фучович намери място във втория кръг на надпреварата от категория АТР 250 в Женева, след като записа успех над тръгналия от квалификациите Хенри Лааксонен. Въпреки разликата от над 100 позиции между двамата в световната ранглиста представителят на домакините успяваше да остане равностоен на опонента си, но в крайна сметка Фучович наложи волята си, за да се поздрави с крайната победа - 7:5 7:5 , и във втори кръг ще се изправи срещу някого измежду Марин Чилич и Доминик Стрикер.

Фучович бе по-стабилният от двамата в началните минути на мача и макар да инкасира пробив още в първото си подаване, той успя да стабилизира представянето си и да обърне резултата в своя полза, достигайки до 4:1. Тогава обаче последваха силни минути за неговия съперник, който върна брейка и възстанови паритета за 4:4. Резултатът вървеше гейм за гейм, преди в дванадесетия такъв унгарецът да осъществи пробив в последния възможен момент, записвайки дебютния сет на сметката си.

Във втората част сервиращите отново не бяха достатъчно категорични от сервис линията, което доведе до серия от 4 разменени пробива. На два пъти унгареца си осигуряваше аванс, но изпитваше проблеми, когато сервираше за неговото затвърждаване. При 5:5 двамата изиграха маратонски гейм, продължил близо 20 минути. Лааксонен съумя да се възползва от нестабилността в играта на опонента си и достигна до три шанса за брейк, но не успя да реализира нито един от тях. Все пак Фучович измъкна подаването си, след като бе пропуснал 8 геймбола, а след смяната на полетата наложи волята си и сложи точка на спора, пробивайки сервиса на швейцареца.

В друг мач от днешната програма Пабло Куевас надигра гиганта Райли Опелка - 7:6(5) 6:2, и също продължава напред в турнира.

Нито един от двамата не достигна до шанс за пробив в хода на първата част, като сервиращите бяха почти безгрешни на собствено подаване. Съвсем закономерно Куевас и Опелка трябваше да решат победителя след тайбрек. В него до 5:4 в полза на американеца двамата си размениха общо четири минипробива, преди опитният Куевас да спечели три поредни точки, с което да запише сета на сметката си. Във втората част интрига липсваше - Куевас пое инициативата още от началото и не изпусна контрола до самия край на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович с труден старт в Женева; Куевас отстрани Опелка Мирела Николова
Теми:  
atp | женева | мартон фучович | Обзори | пабло куевас

Коментари





Следвайте ни в Facebook