Фучович се похвали със свое отиграване: Това беше почти в стил "Григор Димитров"

от в 19:45 на 10.11.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон се превърна в истински кошмар за Мартон Фучович, който до момента е с негативен баланс в срещите си на ниво ATP за 2022-ра. Унгарецът имаше да защитава 360 точки от достигнатия си четвъртфинал на миналогодишния Уимбълдън, но отпадна още на старта от Александър Бублик, а така или иначе в турнира не можеше да бъде прибавен актив за световната ранглиста и бившият финалист от София напусна топ 100. Това накара Фучович да се върне към надпреварите в Чаланджър Тура и вчера записа категоричен успех над германеца Яник Ханфман, за да се класира за финалната осмица в Братислава.

Полският спортен журналист Дамиан Куст дори обърна внимание колко добре се е справил бившия номер 31 във въпросната среща и прогнозира, че съвсем скоро ще го видим обратно сред първите 100, ако запази същото равнище на игра и онагледи изказаното си мнение, като публикува видео, в което можехме да видим как унгарецът прави фантастичен минаващ удар от бекхенд с една ръка.

Самият тенисист малко по-късно също сподели клипа с това си изпълнение в социалните медии и написа придружаващ текст към поста, който гласеше "почти като Григор Димитров", защото точно тези удари в движение до голяма степен са запазена марка на родния ни представител.

Първата ни ракета пък не закъсня да отговори на своя колега, наблягайки как ключовата дума в случая е почти, но все пак поздрави Мартон за красивото изпълнение.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович се похвали със свое отиграване: Това беше почти в стил "Григор Димитров" Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook