Фучович сломи съпротивата на Шварцман и за пръв път ще бъде на осминафинал на Уимбълдън!

от в 20:05 на 02.07.2021
Калоян Соколов

Мартон Фучович е бивш шампион на юношеския Уимбълдън, само че никога деосега не се беше класирал за втората седмица на турнира при мъжете. Тази негативна статистика обаче вече е изцяло в миналото, след като унгарецът надделя над световния номер 11 Диего Шварцман с 6:3 6:3 6:7(6) 6:4. Така непоставеният играч ще се срещне с Андрей Рубльов за четвърти път през сезона, а руснакът се е превърнал в истински немезис за Фучович, който дори веднъж му призна как повече никога не иска да го среща.

Първата част се разви под пълния контрол на бившия финалист от София, който осъществи ранен пробив, който се оказа напълно достатъчен за нейното спечелване. Във втората част видяхме серия от пет поредни брейка, която беше прекъсната от унгареца и той се откъсна напред с 4:2 гейма, което му позволи да бъде по-спокоен на начален удар и скоро имаше аванс от два сета.

Впоследствие световният номер 48 продължи да налага много високо темпо на игра, изхвърляйки южноамериканеца далеч от пределите на корта с тежките си форхенди. Така скоро по-нискоранкираният тенисист получи възможност да сервира за крайния успех при 5:3, но Шварцман за пореден път показа своята борбеност и спечели последвалия тайбрек.

Събитията бяха на път да се повторят в четвъртата част, когато Фучович поведе със същия резултат и бе изправен пред две точки за пробив, само че този път показа завидна психическа устойчивост и докара нещата до положителен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович сломи съпротивата на Шварцман и за пръв път ще бъде на осминафинал на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | мартон фучович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook