Фучович загуби само два гейма на старта в Рим, Пер напусна турнира след нов скандал

от в 13:12 на 10.05.2021
Диана Андреева

Мартон Фучович е първият шампион за днешния ден на BNL D'Italia. Унгарецът се нуждаеше от точно 55 минути, за да се справи с влезналия като щастлив-губещ на мястото на Гидо Пея Йошихито Нишиока. Фучович допусна да загуби едва два гейма в хода на срещата и си осигури сблъсък със световния номер четири Доминик Тийм. До момента Мартон няма нито един успех срещу този си опонент, а клеят е любимата настилка на шампиона от US Open 2020, който не случайно е наричан Принца на червените кортове. 

Фучович откри кампанията си в италианската столица с една от най-котегоричните си победи през последните няколко месеца. Той бе по-убедителен във всеки един аспект от играта си спрямо своя опонент, което бе и причината да не срещна никакви затруднения. Нишиока от своя страна не успя да навлезе в ритъм, а прибързаните му удари, в комбинация с неразумни решения, беше причината той да напусна турнира за втори път през последните няколко дни. 

Стефано Травалия заличи надеждите на Беноа Пер за добро представяне в тазгодишното издание на BNL D'Italia. Местният представител се справи със своя опонент след 6:3 6:4 и по този начин оправда очакванията на организаторите, които му предоставиха една от общо четирите уайлдкарти за участие в основната схема на турнира. В следващия етап от събитието Травалия очаква победителя измежду квалификанта Камил Майаржак и 13-ия поставен Денис Шаповалов. 

Това е 14-та загуба на французина от последните му 16 изиглани срещи, а поредното му поражение отново не бе лишено от драма. По време на мача Пер снима белега на един от ударите на своя противник, за да има доказателство, че е бил ощетен и съдията е в грешка. Беноа се консултира с арбитъра дали ще бъде санкциониран заради това си действие. Съдията не бе сигурен какво да отвърне на Пер, но го предупреди, че нарушава допустимото поведение на корта. След серия от непредизвикани грешки и изблици на гняв световният номер 35 напусна турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович загуби само два гейма на старта в Рим, Пер напусна турнира след нов скандал Диана Андреева
Теми:  
беноа пер | йошихито нишиока | мартон фучович | рим | Стефано Травалия | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook