"Футболист №2 на България" за 2022-ра година подкрепи на живо Григор в мача му срещу Зверев

от в 05:49 на 06.06.2023
Мартин Петков

Григор Димитров късно снощи претърпя поражение от Александър Зверев в последния осминафинален двубой при мъжете на тазгодишния Ролан Гарос, с което участието на първата ни ракета в Париж приключи. Сблъсъкът се разви далеч от очакванията на мнозина за оспорвана битка във вечерната сесия на централния корт "Филип Шатрие", след като българинът така и не съумя да разгърне пълния си потенциал в хода на срещата и отстъпи в последователни сетове пред олимпийския златен медалист, който продължава напред в надпреварата и ще опита да се класира на трети пореден полуфинал във френската столица.

Гришо пък далеч не беше лишен от сериозна подкрепа по трибуните за мача си, като неведнъж зрителите по трибуните застанаха зад гърба му, аплодирайки го при всяко печелившо отиграване, в старанието си да го вдъхновят към постигането на обрат. Същевременно стана ясно, че и една от най-големите млади спортни надежди у нас - Илия Груев-младши, също е присъствал на корта с идеята да подкрепи Димитров на живо от трибуните на "Филип Шатрие".

23-годишният Груев към момента е сред най-добрите и обещаващи български футболисти по международните терени и предвид важния си статут за клуба на "Вердер"(Бремен) в Германия, за който взе участие в общо 31 мача от редовния сезон 2022/23г. на немската "Първа Бундеслига", неслучайно беше удостоен с приза за второ място в класацията за "Футболист на годината на България" през 2022-ра година, оставайки единствено зад Кирил Десподов. Родният ни национал, който има шест срещи за представителния тим на страната ни, публикува снимков материал в акаунта си в социалната мрежа Instagram, че е присъствал на двубоя на Григор, като бе сложил и българския трибагреник на фона на кадрите си от осминафиналната схватка на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Футболист №2 на България" за 2022-ра година подкрепи на живо Григор в мача му срещу Зверев Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | григор димитров | любопитно | ролан гарос | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook