Гарин се класира за първия си финал от ATP 500 в Рио де Женейро

от в 19:36 на 23.02.2020
Димитър Беловски

Кристиан Гарин ще играе своя първи финал от ATP 500. Чилиецът победи Борна Чорич с 6:4, 7:5. Мачът беше от полуфиналите на турнира и трябваше да се доиграе днес, поради дъжд вчера.

Вчера мачът бе прекъснат при резултат 6:4, 4:4 в полза на чилиеца след оспорвана битка.

Чорич проби още в първия гейм, но Гарин върна светкавично пробива, а след това направи и нов пробив за 3:1. Хърватинът успя да върне пробива в деветия гейм – при 5:4, но чилиецът проби отново и спечели първия сет.

Гарин започна и втория сет силно, като проби за 2:0. Чорич върна пробива при 3:2, а срещата бе прекратена при 4:4 гейма.

Днес, при доиграването, Гарин, който е №25 в световната ранглиста, проби в последния възможен момент при 7:5 и с това спечели двубоя.

Освен че това е първи финал на ниво ATP 500 за чилийският тенисист, той за първи път ще пробие в топ 20 на световния тенис. Най-доброто му място в световната ранглиста е това, на което се намира в момента - №25.

На финала Гарин ще спори срещу квалификанта Джанлука Маджер, който поднесе голямата изненада на четвъртфиналите, след като отстрани Доминик Тийм. На полуфиналите Маджер победи щастливия губещ Атила Балаш с 7:6(4), 4:6, 7:6(2).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин се класира за първия си финал от ATP 500 в Рио де Женейро Димитър Беловски
Теми:  
кристиан гарин | рио де жанейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook