Гаске: Играта на Надал не спря да бележи прогрес, а аз не бях ментално готов за номер 1

от в 18:53 на 11.07.2020
Калоян Соколов
Ришар Гаске бе считан за един от най-перспективните млади тенисисти, но така и не можа да оправдае очакванията. Французинът достигна до номер 7 в света, а също така може да се похвали с 15 титли от надпреварите на АТП, ала сякаш потенциалът му можеше да го отведе много по-далеч в йерархията на спорта.



Гаске си спомни за началото на своята кариера и разказа какво го е спряло към върха. Той сам признава, че би направил някои неща различно, ако получи шанс да се върне назад във времето.

"Напрежението ми идваше в повече, когато бях тийнейджър. Очакванията повлияха негативно на развитието ми, забавяйки го значително. Всички говореха как ще спечеля титла от Шлема, а това е изключително изтощаващо за психиката на един млад играч."

Гаске се върна и към съперничеството си с Надал в ранните им години:

"Имах отлични резултати срещу него при юношите, само че всичко беше до време. Победих Федерер в Монте Карло през 2005 г., а в полуфиналите трябваше да играя с Рафа. Тогава бях наистина много близо до успеха и усещах, че сме на едно равнище. Впоследствие го срещнах на Ролан Гарос, където вече видях коренно различен опонент. Играта му на клей бе чудовищно добра. Надал не спря да се развива никога през отделните сезони. Аз нямах неговата увереност и характер".



"Щастлив съм, че имах шанса да се изправя срещу най-добрите в спорта, да изпитам адреналина от състезалния елемент, както и атмосферата на големите кортове. Надявам се да нямам повече контузии до края на кариерата си. Искам да се оттегля по моите правила. Доволен съм от живота си и определено не съжалявам, че поех по този път".

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаске: Играта на Надал не спря да бележи прогрес, а аз не бях ментално готов за номер 1 Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook